Onderhoud, reparatie en revisie van lieren

Haveruy is gespecialiseerd in lierwerk. In onze speciaal daarvoor ingerichte loods verzorgen wij het onderhoud, de reparatie en revisie van verschillende soorten lieren. Zowel hydraulisch als elektrisch.

Wij leveren daarnaast diverse soorten lieren zoals ankerlieren, -motoren en koppellieren uit voorraad. Naast de bekende ankerlieren en koppellieren leveren wij ook andere duwvaart-componenten uit voorraad zoals: kikkers, petbolders en rollenkluizen.

Ruilmotor

In het geval u een probleem hebt met uw liermotor en het niet mogelijk is om dit aan boord op te lossen verzorgen wij een ruilmotor. In de praktijk betekent dit dat de motor meteen wordt omgewisseld voor een gereviseerd exemplaar. Op deze manier ontstaat er voor u geen oponthoud en kunt u uw werkzaamheden zo spoedig mogelijk voortzetten. U betaalt in dit geval alleen de revisiekosten van de uitgekomen motor.

Reviseren lier

Bij reviseren wordt de lier volledig gedemonteerd. Elk onderdeel wordt zorgvuldig nagekeken en door onze gespecialiseerde monteurs weer helemaal in orde gemaakt. Na het reviseren bent u verzekerd van een goed functionerende lier die nog jarenlang mee kan.

Ombouwen lier

In verband met de bemanningsregeling kan het nodig zijn om bestaande handbediende koppellieren om te bouwen naar hydraulisch of elektrisch bedienbaar. Door middel van het aanbrengen van een planetaire tandwielkast (met of zonder rem) kunnen wij deze ombouw eenvoudig voor u realiseren.